Padavine nisu ugrozile vodosisteme

Sva tri izvorišta sa kojih se grad Prokuplje snabdeva vodom, rade punim kapacitetom i bez ikakvih problema, saopštili su nadležni u Javnom komunalnom preduzeću “Hameum“.

Dugotrajna kiša koja je padala tokom prethodnih dana nije ugrozila nijedan od tri vodosistema koji pijaćom vodom obezbeđuju gradsko i seosko područje teritorije grada Prokuplja.

–U Akumulaciji „Bresnica“ trenutni nivo vode je 10,80 metara, što je dosta ispod preliva koji je na 19,5 metara. To znači da ima dovoljno prostora za dotok vode i u slučaju većih padavina, saopštila je šef službe održavanja vode i kanalizacije JKP “Hameum“ Radmila Perić i istakla da i druga dva vodosistema, „Hisar“ i „Bumburek“ takođe funkcionišu nesmetano i da svi potrošači imaju uredno vodosnabdevanje.

–Naše ekipe su dežurne 24 sata i prate stanje na izvorištima, tako da nema razloga za zabrinutost. Veći priliv vode očekujemo tek nakon topljenja snega sa planina, što se uobičajeno dešava u martu i aprilu mesecu, ali kako do sada nije bilo većih padavina, procena je da neće biti ni velikog dotoka vode sa planina, kazala je Perić.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap