Ministarka Obradović u Kuršumliji otvorila Jedinstveno upravno mesto

Građani i građanke Kuršumlije od danas dobijaju Jedinstveno upravno mesto (JUM) na kome će moći sve svoje poslove u gradu i opštini da obave na jednom mestu.

Ministarka Državne uprave  i loklane samouprave, Marija Obradović, je u Kuršumliji sa predsednikom opštine Rodoljubom Vidićem, otvoriila Jedinstveno upravno mesto.

Opština Kuršumlija je za ovaj projekat dobili budžetska sredstva na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne saomouprave.

Ministarka Obradović pozvala je stanovnike Kuršumlije da od danas svoje zahteve podnose u prostorijama JUM, u kojima će ih zaposleni uveriti da lokalna administracija postaje njihov servis.

„Građani Kuršumlije dođite u JUM i na jednom mestu, jednom šalteru, predajte svoj zahtev, a vaša uprava dalje radi za vas. Pozivam vas, građane Kuršumlije, i predsednika opštine Kuršumlija, ljude zaposlene u JUM, ali i sve druge iz lokalnih vlasti, da vam pojasne značaj ovog mesta, da vas upoznaju sa novinama koje se danas uvode u rad i šta to konkretno znači za vas. Od danas nema šetanja od šaltera do šaltera, nema dodatnih papira koje će vam neko tražiti, već će za vas to raditi vaš grad i opština“, poručila je ministarka Obradović.

Ona je čestitala rukovodstvu lokalne samouprave i zaposlenima u upravama na kapacitetu i snazi da uspostave JUM u svojim sredinama i izrazila nadu da će se obim usluga koje pružaju građanima svakim danom proširivati.

Izvor: MDULS/Regionpress

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap