Humanost na delu

Crveni krst Prokuplja, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, ove godine organizovao je 28 akcija dobrovoljnog davanja krvi. U ovim akcijama prikupljeno je ukupno 1.053 jedinici krvi.

Dragocenu tečnost dalo je 213 žena, a svoje prvo davanje imalo je 128 Prokupčana.

–Kada se sagleda celokupna ovogodišnja situacija, a to se prvenstveno odnosu na epidemiju korona virusa, mogu u potpunosti biti zadovoljan ovogodišnjim akcijama i brojem naših sugrađana koji su dali svoju dragocenu tečnost. Isto tako, za svaku pohvalu su naše sugrađanke koji su izdvojili svoje dragoceno vreme da daju svoju krv koja nekome može da spasi život, izjavio je sekretar Crvenog krsta Prokuplja Dragan Subotić i dodao da je ove godine u odnosu na prošlu, veći broj žena koje su dale krv.

–Nekoliko akcija organizovano je i u prostorijama Elektrodistribucije i Policijskoj upravi Prokuplja, na kojima se odazvao zadovoljavajući broj radnika i službenika. Svoj doprinos u akcijama dali su i zaposleni Doma kulture, kao i volonteri Crvenog krsta, rekao je Subotić i dodao da je planirano da se poslednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi održati 28. decembra.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap