Broj hospitalizovanih u prokupačkoj Bolnici raste

U toku jučerašnjeg dana u Kovid prijemno trijažnim ambulantama Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju pregledano je 79 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na Kovid -19.

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice ”Dr Aleksa Savić” u Prokuplju, hospitalizovano je 76 pacijenata sa teritorije Topličkog okruga. Kod 65 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19. Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom. Na kiseoničkoj potpori u odeljenju se trenutno nalaze 60 pacijenata.

Svi pacijenti su pod 24- časovnim nadzorom od strane lekara i medicinskog osoblja Opšte bolnice.

U toku jučerašnjeg dana i noći, preminulih i transportovanih na dalje lečenje u KC Niš nije bilo.

U Kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja u poslednja 24 sata pregledano je 192 građana se simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom na Kovid -19.

Kako su potvrdili u ovoj ustanovi, od broja pregledanih, 12 pacijenata sa upalom pluća i sumnjom na Kovid -19 upućeno je u prokupačku Bolnicu na dalje ispitivanje i lečenje, a sedmoro je poslato u kućnu izolaciju zbog kontakta sa obolelim osobama.

Kako su istakli u Domu zdravlja, u toku jučerašnjeg dana testirano je 82 osobe, od kojih je 24 pozitivno na virus Kovid -19.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap