Veliko interesovanje publike za manifestaciju „Музеји за 10“

Manifestacija „Muzeji za 10“ ove godine po prvi put, realizovana je onlajn i prema mišljenju v.d. direktora Narodnog muzeja Toplice Ljiljane Krasić, utisci o ovakvom načinu realizovanja programa su dobri i svi sadržaji su naišli na veliko interesovanje publike.

–Preporuka Ministarstva kulture je da i ubuduće programe koje budemo spremali realizujemo i na ovaj način. Kada se epidemiološka situacija popravi, posetioci će moći da dolaze u muzej, ali će uvek biti onih, koji će želeti da neki sadržaj pogledaju iz svojih kuća, onlajn, rekla je Krasić.

Ona je navela da je i ovogodišnja manifestacija imala veoma interesantne i poučne sadržaje u kojima su učestvovale prokupačke škole i uctanove kulture.

–Ova saradnja je tradicionalno dobra i vrlo lepo protiče uvek i u svakoj prilici. Tako smo i u ovoj manifestaciji imali veliki broj sadržaja, koje su pripremili naši saradnici. Bilo je tu brojnih izložbi, filmova, predavanja, različitih tribina i istorijskih časova. Jedan od uvek zapaženih programa i kada se realizuje uživo, svakako je koncert učenika Muzičke škole „Kornelije Stanković“, koji je i na ovaj način zabeležio veliko interesovanje ljubitelja klasične muzike, istakla je v. d. direktora Muzeja, Krasić.

Ona je navela da je Ministarstvo kulture i informisanja aktiviralo društvene mreže Instagram, Tviter i postojeći nalog na Fejsbuku.

–Nova koncepcija na svim društvenim mrežama će podrazumevati, ne samo promovisanje aktivnosti Ministarstva, već će pratioci biti obavešteni o najznačajnijim kulturnim dešavanjima. Takođe, biće promovisana i najpoznatija umetnička dela srpskih umetnika i podeljene sve važne informacije, koje se tiču kulturnog života u Srbiji i predstavljanja domaćih umetnika u svetu, podvukla je Krasić.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap