Onlajn koncertom učenika prokupačka Muzička škola obeležila rođendan

Svoj četrdeseti rođendan, Muzička škola „Kornelije Stanković“ obeležila je pedesetominutnim koncertom, koji su poštovaoci njenog rada, mogli da čuju i vide putem različitih platformi, ali i na sajtu ove škole.

„Koncert je bio veoma posećen. Preko 1000 ljudi je gledalo premijerno izvođenje koncerta povodom Dana naše škole, koji smo dugo spremali. Zbog već poznate epidemiološke situacije, nismo bili u mogućnosti da nastupamo kao ranije i uživamo zajedno sa publikom, rekao je direktor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ Vladimir Drobnjak i obećao da će takav koncert biti održan, čim zdravstvena situacija to dozvoli, a da dotad ovaj, mogu da pogledaju na sajtu škole.

On je istakao da su ljubitelji klasične muzike mogli da uživaju u različitim kompozicijama, koje je izvelo 50 đaka sa svih odseka iz matične škole u Prokuplju, ali i izdvojenih odeljenja u Blacu, Kuršumliji i Žitorađi.

„Svi učenici su i na ovom koncertu još jednom potvrdili, da nagrade koje osvajaju na takmičenjima, sasvim sigurno zaslužuju. Koncert je sadržajno vrlo bogat, a sadrži i priču o istorijatu škole, kao i kompozitoru Korneliju Stankoviću, po kome ona i nosi naziv. Ono što se ipak izdvojilo, jeste tačka koju je izveo hor. Ona je bila specifična, jer je bila bez pevanja, samo se čuo ritam. To je ono što je vrlo interesantno, a tako smo je uradili kako bi se prilagodili uslovima i trenutnoj situaciji“, naglasio je Drobnjak.

Kako je naveo, za ovaj veliki jubilej planirali su da održe dva koncerta, na kojima bi nastupali bivši i sadašnji učenici škole, kao i svečanu akademiju.

„To ćemo nadoknaditi našoj publici čim to bude moguće. Za sada su i sva naša takmičenja odložena. Međutim, naši đaci su ipak imali priliku da nastupe 24. septembra u okviru „Dana evropske baštine“, koje organizuje Narodni muzej Toplice i 9. i 12. oktobra povodom važnih istorijskih datuma. Takođe smo za manifestaciju „Muzeji za 10“, pripremili film sa jednog od novogodišnjih koncerata, koji je publika imala priliku da odsluša onlajn“, zaključio je direktor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ Vladimir Drobnjak.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap