Počela podela ogrevnog drveta socijalno ugroženim građanima u Prokuplju

„Grad Prokuplje obezbedio je sredstva  za nabavku ogrevnog drveta socijalno ugroženim građanima, a danas prisustvujemo podeli ove pomoći žiteljima mesne zajednice „Selja“, izjavila je član Gradskog veća za obrazovanje i socijalna pitanja, Katarina Veljović.

Ona je ovom prilikom dodala da metar drva, koliko će dobiti svaki korisnik, nije puno, ali da će ipak pomoći ljudima koji su slabijeg materijalnog stanja, da spremno dočekaju zimski period.

Kako ističe, za ovu sezonu nabavljeno je 300 metara kubnih ogrevnog drveta, a za tu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 1.350.000,00 dinara.

Projekat pomoći socijalno ugroženom stanovništvu sprovodi se u saradnji sa Crvenim krstom, čije su ekipe svakodnevno na terenu. Zaposleni u ovoj gradskoj organizaciji trude se da svakom korisniku dostave drva do kućnog praga. U narednom periodu, najkasnije do kraja meseca, ovu pomoć dobiće građani i drugih mesnih zajednica na gradskom području Prokuplja, a prema rečima sekretara Crvenog krsta u Prokuplju, Dragana Subotića, spiskovi korisnika sačinjeni su u saradnji sa predstavnicima mesnih zajednica i Centra za socijalni rad.

Kako su korisnici ove pomoći građani koji nisu u mogućnosti da sami plate prevoz, naše ekipe se trude da im drva dostave do kuće, kako ne bi bili izloženi dodatnim troškovima. Do kraja meseca svih 300 metara kubnih biće dostavljeno do svojih korisnika“, izjavio je Subotić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap