Novoizgrađeni put spaja tri sela

Zamenik gradonačelnika Prokulja, Dejan Tonić, sa saradnicima, danas je obišao završne radove na izgradnji 1. 200 metara puta u Mikulovcu, koji spaja to selo sa selima Gornje Kordince i Bajčince.

-Grad Prokuplje, kako je i najavljeno, pored asfaltiranja ulica u gradu, uporedo radi i na izgradnji seoskih puteva, rekao je Tonić.

On je objasnio da se radi o izgradnji deonice koja ne samo da putno spaja tri sela, već žiteljima tog kraja olakšava poljoprivrednu proizvodnju, tako što im omogućava bolje kretanje i lakši i brži prilaz obradivim površinama.

-Ovde je urađeno probijanje, nasipanje, valjanje puta i izgrađeni su odvodni kanali, a iz gradskog budžeta, za ove namene, izdvojeno je 970.000 dinara, podvukao je Tonić i naglasio da će lokalna samouprava u narednom periodu nastaviti sa izgradnjom seoskih puteva, po planiranoj dinamici za ovu godinu.

Zahvaljujući se lokalnoj samoupravi, predsednik Mesne zajednice Mikulovac, Dragiša Kocić, rekao je da je probijanje i izgradnja ovog puta planirana još pre trideset godina, ali nikad nije urađena.

On je zahvalio aktuelnoj vlasti i rukovodstvu grada Prokuplja koje je prepoznalo potrebe stanovnika ovog sela sa oko 500 kuća, i više od 300 stanovnika, uglavnom mlađih, koji se aktivno bave poljoprivrednom proizvodnjom.

-Ovaj put je jako značajan za nas, jer će nam olakšati život i rad na njivama, kazao je Kocić.

On je istakao da ovako dobro urađenim putem sada mogu da se kreću i automobili, i što je najvažnije brže i lakše kretaće se traktori i druge poljoprivredne mašine, što je za žitelje ovog sela od najveće važnosti, jer se sve njihove njive nalaze uglavnom pored novoizgrađenog puta.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap