Srednjoškolci se uselili u Dom učenika srednjih škola u Prokuplju

Dan pre početka nove školske godine, u Domu učenika srednjih škola održani su roditeljski sastanci na kojima su se roditelji upoznali sa organizacijom rada ustanove. Na ovim sastancima najviše govora bilo je posvećeno primeni posebnih mera za sprečavanje pojave i širenja epidemije KOVID 19.

„Zbog aktuelne epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom, sastanke smo držali u manjim grupama. Roditelje i srednjoškolce smo upoznali sa svim merama koje smo preduzeli u cilju sprečavanja pojave virusa KOVID 19“, izjavila je direktor ustanove Jelena Vuković i naglasila da je preduzimanje ovih mera naložilo Ministarstvo prosvete.

Ona je napomenula da će saradnja zaposlenih u ustanovi sa razrednim starešinama, profesorima srednjih škola i roditeljima korisnika tokom godine biti svakodnevna.

Tokom školske 2020/2021. godine u Domu će boraviti 130 srednjoškolaca. Najveći broj njih, skoro 80 odsto, pohađaju nastavu u Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“. Ove godine u ustanovi će po prvi put boraviti 28 korisnika, od kojih se 26 upisalo u prvi razred Medicinske škole.

Najveći broj korisnika dolazi iz gradova i opština sa juga Srbije.

Uslovi za boravak i rad učenika sada su pobošljani iz razloga što se tokom letnjih meseci pristupilo krečenju, farbanju i otklanjanju kvarova po sobama, hodnicima i zajedničkim prostorijama, a u planu je i otvaranje sopstvene radio stanice.

„U Domu učenika najveći broj srednjoškolaca su bili dobri đaci. Ta tradicija je nastavljena i ove godine. Osim školskih, velika pažnja biće posvećena i vannastavnim aktivnostima“, rekla je Jelena Vuković, koja je korisnicima usluga ustanove poželela dobro zdravlje i uspeh u školama.

Izvor: Grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap