U najužem izboru pet autora za nagradu „Drainac“

Prema rečima direktora Narodne biblioteka “Rade Drainac” Dragana Ognjanovića, ove godine, za nagradu koja nosi ime Drainca, najvećeg topličkog pesnika, konkuriše 53 zbirki pesama objavljenih prethodne 2019. godine, autora iz svih krajeva Srbije.

Tako je žiri u sastavu Goran Maksimović, predsednik Milosav Tešić i Dragan Ognjanović, za dodelu nagrade “Drainac 2020” na svojoj prvoj sesiji odlučio da u najuži izbor uđe pet zbirki pesama – Slobodan Zubanovića “Ogledi oko stola” u izdanju Kulturnog centra iz Novog Sada, Zvonimir Kostić Palanski – Soneti – NKC – Niš, Nikola Živanović 22 Narodna biblioteka “Stefan Prvovenčani” –Kraljevo, Vasa Pavković ”Na odmorištu, Narodna biblioteka “Stefan Prvovenčani” –Kraljevo i Tanja Kragujević „Extravaganza” male pesme – Beograd, Čigoja štampa.

Završna sesija žirija na kojoj će biti proglašen dobitnik nagrade „Drainac“ održaće se sredinom avgusta u Prokuplju.

Planirano je da se dodela „Drainčeve nagrade“ obavi tokom “Drainčevih susreta” koji su prema planu trebali da se održe poslednje nedelje avgusta meseca.

-Drainčevi susreti pesnika koji se u Prokuplju i celom Topličkom okrugu održavaju po 51. put, su manifestacija koja je nekad okupljala veliki broj pesnika iz nekadašnje Jugoslavije.

Da li će oni u kom obliku biti održani prema planu krajem avgusta zavisiće od situacije sa korona virusom.

Ono što se sa sigurnošću zna da će i ove godine “Drainčeva nagrada” biti dodeljena.

U Prokuplju je zbog opasnosti od širenja infekcije korona virusa na snazi vanredna situacija i zabranjena su sva veća okupljanja u zatvorenom prostoru i okupljanja na otvorenom veća od 50 ljudi.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap