Bazen u Prokuplju spreman za otvaranje

Nezapamćena poplava, koja je nadavno pogodila prokupčki kraj, nanela je ogromnu štetu infrastrukturi i objektima za stanovanje, ali i gradskom bazenu i okolnim sportskim objektima u Prokuplju.

-Bazen je pre poplave, praktično bio spreman za otvaranje. Onda je naišla poplava i u tren oka uništila sav naš trud. Voda je bukvalno prekrila sve, iz nje su virili samo krovovi pomoćnih objekata kraj bazena, kaže direktor Sportskog centra u Prokuplju Bratislav Lukić.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući velikom trudu zaposlenih u Sportskom centru i uz materijalnu pomoć lokalne samouprave, u rekordnom roku uspeli su da saniraju posledice poplava, da sportske objekte vrate u prvobitno stanje, a bazen pripreme za ovogodišnju kupališnu sezonu .

-Ja znam da ovih sparnih letnjih dana Prokupčani, najpre deca i mladi, sa nestrpljenjem čekaju otvaranje njihovog omiljenog kupališta, kazao je Lukić i dodao da se bazen puni vodom i da će, ako sve bude u redu, biti otvoren već tokom naredne nedelje.

Takođe je naglasio da se kvalitet i hemijsko-bakteriološka ispravnost vode u bazenu kontroliše svakodnevno i precizirao da bazen neće početi sa radom dok ne dobije „zeleo svetlo“ od Gradske uprave u Prokuplju .

Što se tiče pandemije korona virusa, Lukić je istakao da će se o propisanim merama zaštite na bazenu posebno voditi računa .

On je podsetio da je i ove, kao i ranijih godina, cena ulaznice ostala ista i da će odrasli za celodnevni boravak na prokupačkom kupalištu plaćati 100, a deca samo 50 dinara.

Prokupački bazen ima olimpijske dimenzije i jedan je od najvećih i najlepših u Topličkom okrugu. Pored centralnog kupališta, tu je i mali bazen za decu, prodavnice hladnih pića, sladoleda i brze hrane, kao i mnogi drugi zabavni sadržaji . Prošlog leta tu je dnevno znalo da se rashlađuje i odmara i po 1. 000 posetilaca iz Prokuplja i okolnih mesta.

izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap