Danas se završava isplata 100 evra građanima

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da se danas završava isplata novčane pomoći države u visini od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, za koju se prijavilo ukupno 4.325.500 građana.

Mali je u izjavi za agenciju Tanjug podsetio na to da je rok za prijavljivanje građana za ovu vrstu pomoći bio od 15. maja do 5. juna u ponoć.

Prema njegovim rečima, ukupan broj građana Srbije koji su dobili pomoć, što obuhvata penzionere, one koji su primali novčanu socijalnu pomoć i građane koji su automatski dobili 100 evra, iznosi 6.145.529.

Broj prijavljenih, kako je ocenio, dovoljno govori u prilog tome da je Vlada Srbije ovom ekonomskom merom pogodila „tačno u centar“.

Taj novac je već u ekonomskim tokovima naše zemlje. Kupuju se proizvodi i na taj način smo doprineli pokretanju naše ekonomije nakon krize sa koronavirusom, objasnio je Mali i izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Vlada ispunila dato obećanje.

On je ukazao na to da je danas samo preostalo da se isplate oni građani koji su se prijavljivali za pomoć od 100 evra u četvrtak ili petak, a to je približno 74.000 građana.

Ministar je rekao da Program ekonomskih mera u vrednosti od 5,1 milijardu evra i dalje traje, i naveo podatak da je država prošle nedelje isplatila drugu minimalnu zaradu za 235.000 preduzeća.

Ukupno je 1.050.000 radnika dobilo minimalnu zaradu od Vlade Srbije, precizirao je Mali i najavio da će država još jedan minimalac isplatiti početkom jula.

Prema njegovim rečima, Srbija je apsolutni rekorder u Evropi po stopi ekonomskog rasta u prvom kvartalu i po tome što nema masovnog otpuštanja.

Sačuvali smo zaposlenost, fabrike i proizvodne pogone i sa punim pravom očekujemo da, ukoliko budemo vredni, do kraja godine imamo najvišu stopu rasta BDP-a u Evropi, poručio je ministar.

Izvror: Vlada Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap