Dodeljene nagrade na Đurđevdanskom književnom konkursu

Na ovogodišnjem, 20. po redu Đurđevdanskom književnom konkursu, koji organizuje prokupački Dom kulture, nagrađeni su najbolji književni stvaraoci.

Prvonagrađeni ove godine je Rade Šupić iz Lazarevca, drugonagrađeni su Milena Jovanović iz Leskovca i Andrej Bugarinović iz Bijeljine, a trećenagrađena je Mirjana Ranđelović iz Prokuplja.

I ovaj put, prema mišljenju žirija, koji je radio u sastavu Ljubiša Krasić, Sonja Miljković i Srbijanka Stanković, nije bilo lako izdvojiti najbolje, od mnoštva kvalitetnih radova.

-Prvo i treće mesto na ovom tradicionalnom konkursu ovaj put je pripalo poeziji, dok su drugoplasirani nagrađeni za aforizme. I prethodnih godina kao i ove za ovaj konkurs bili su najzainteresovaniji pesnici pa je bilo i najviše pesničkih radova dok proza, prema mišljenju žirija, nije zadovoljila kvalitetom, kaže Saša Milovanović urednik izdavačke književne delatnosti prokupačkog Doma kulture..

Pored knjiga zapaženih topličkih stvaralaca, kojima će biti svi nagrađeni, radovi ovogodišnjih laureata biće objavljeni i u časopisu „Tok“, što im je svakako najvažnija i najtrajnija nagrada, ističu u Domu kulture.

Prvonagrađeni pored svega pomenutog, dobija i letovanje na Jadranu.

izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap