Penzioneri danas podižu 100 evra, banke rade do 18h

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je danas, da je  krenula isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950.000 penzionera, odnosno za penzionere koji imaju tekući račun u Banci Poštanska štedionica i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci. Prethodno je u petak 15. maja isplaćena ova jednokratna pomoć za oko 100.000 penzionera, koji su tog istog dana mogli i da raspolažu novcem.

„Danas,  u filijalama Poštanske štedionice penzioneri mogu da podignu svojih 100 evra jednokratne pomoći, odnosno u dinarskoj protivrednosti, reč je o 11.759,40 dinara, koju im je uplatila država. Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno koji nemaju tekući račun u Banci, Banka Poštanska štedionica otvorila je poseban namenski račun za uplatu jednokratne pomoći. Novac će moći da podignu u svih 185 ekspozitura Banke Poštanska štedionica, kao i na šalterima pošta“,  rekao je ministar Mali.

On je dodao da će sve ekspoziture banke u subotu, 16. maja raditi sa izmenjenim, produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap