Državni minimalac preko posebnog računa

Uplata najavljene državne pomoći preduzetnicima, mikro, malim i srednjim preduzećima u visini tri minimalac, koja treba da počne polovinom maja, isplaćivaće se preko namenskog računa, pišu Novosti.

Svako preduzeće će morati da otvori poseban račun putem koga će se isplaćivati planirana sredstva, rekli su za današnje Večernje novosti u Ministarstvu finansija.

Na taj način novac će moći direktno da se daje zaposlenima bez ikakve mogućnosti zloupotrebe. To je cilj otvaranja namenskog računa, da taj novac ne može da se koristi ni za šta drugo.

U Ministarstvu finansija naveli su da ima još otvorenih pitanja i da rade na preciznom definisanju rešenja kako bi za desetak dana Vlada Srbije mogla da usvoji pravni okvir.

Da podsetimo, ovo je jedna od mera kojom Vlada Srbije pokušava da smanji negativne posledice na privredu zbog epidemije koronavirusa.

Ministar finansija, Siniša Mali, rekao je da to što država daje novac za zaposlene, „ne sprečava poslodavca da isplati svoju planiranu zaradu zaposlenom, ako ima sredstava.“

„Mi, dakle poručujemo, ne otpuštajte ljude, država će platiti minimalne zarade“, kazao je Mali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap