Preporučujemo – 5 stranih serija

Jedan od načina kako da provedete ove dane, naravno pored brige o zdravlju, je i gledanje serija. Svaka od ovih 5 serija će vas uvući u svojh svet i naterati vas makar na kratko da ne mislite o epidemiji. U pitanju su serije koje se još emituju ili koje su se završile u poslednjih par godina.

Westworld

Ova serija nas vodi u budućnost, i to kakvu. Radnja se odvija u zabavnom parku koji se zove ZAPADNI SVET (WESTWORLD)  koji je napravljen po uzoru na divlji zapad. Stanovnici ovog parka su android a svrha parka je da gosti koji plate veliki novac mogu da rade šta žele bez ikakvog straha da će ih neko kazniti. Ovo je samo početak zapleta. Do sada je snimljeno 3 sezona i pored mnogo likova koji se pojavljuju ovu seriju krase  fantastični  vizuelni efekti i priča.

Peaky Blinders

Radnja ove serije nas vraća u Englesku u razdoblju izmedju dva svetska rata, u doba velike krize. Priča prati uspon jedne bande iz Birmingema i njenog vođe Tomija Šelbija ,koga maestrlno igra Kilijan Merfi. Na putu ka vrhu ih očekuje dosta izazova i prljavih poslova. Serija će vas prikovati za vaše monitore. Snimljeno je 7 sezona do sada i očekuje se nastavak ove fantastične serije.

Narcos

Serija prati dve sukobljene strane. S jedne strane uzdizanje najvećeg narkobosa Pabla Eskobara i poslovanje njegovg kartela na putu ka ogromnom bogatstvu koje će steći proizvodnjom i prodajom droge. S druge strane prati agente koji nastoje da uhapse Eskobara i da unište njegov kartel. Odlična radnja koja je zasnovana na istinitim dogadjajima će vam pružiti uvid u svet kartela, trgovine drogom i naravno u život jedne od najkontroverzniijih ličnosti ikada. Serija ima 3 sezone ali sam siguran da će te ih odgledati u jednom dahu.

Chernobyl

Černobilj je mini serija koja govori o najvećoj nuklearnoj katastrofi i daje nam odličan hronološki uvid u to što se deslilo i naravno zašto se to desilo. Autori nam dočaravaju naivnost pojedinaca koji su na visokim državnim funkcijama, nesposobnost da se suoče sa katastrofom ovakvih razmera kao i prebacivanje odgovornosti. Ono što fascinira je uspešan pokušaj autora da nam do najsitnijih detalja objasne zašto se desila katastrofa tako da i mi obični ljudi razumemo. Ova mini serija se sastoji od 5 epizoda i budite sigurni, bićete šokirani.

Game of thrones

I najzad IGRA PRESTOLA, po mnogima najbolja serija ikada. Kompleksna radnja nas vodi na izmišljeni kontinent Vesteros i prati borbu za Gvozdeni presto i vlast nad Sedam kraljevstava. Uz naravno mnoštvo likova i odličnog zapleta ono što još ovu seriju čini jedinstvenom je i to da nikada niste sigurni ko će sledeći da izgubi glavu. Serija je rađena po delima američkog pisca Dzordza Martina i snimljeno je 8 sezona. Posle prvih par epizoda serija će vas uvući u svoj svet i poželećete da su snimili još neku sezonu.

 

Recite nam koja je vaša omiljena serija ili koje serije bi trebalo da se nadju na ovoj listi.

2 thoughts on “Preporučujemo – 5 stranih serija

 • 30 marta, 2020 at 9:06 am
  Permalink

  Serija Lažov.. Na hbo.. Vredi pogledati ‘ kratka i jasna.. Prvi dektetiv isto..

  Reply
  • 30 marta, 2020 at 1:43 pm
   Permalink

   Hvala na preporuci

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap