U Srbiji uveden policijski čas zbog korone

Predsednik Srbije je na sinoćnoj konferenciji za medije saopštio da od danas 18. marta u 20 časova do 5 ujutru, na snagu stupa policijski čas, kako bi se smanjili rizici od širenja korona virusa.

Odluka je doneta na sednici Vlade Republike Srbije kojoj je prisustvovao i Predsednik Republike.

Predsednik Aleksandar Vučić je još saopštio:

„Od sutra (18.03) od 10 sati u svim urbanim sredinama zabranjen je izlazak starijima od 65 godina,  a u seoskim sredinama starijim od 70 godina. Ako bude potrebe, biće smanjena ta granica i u seoskim sredinama na 65 godina. Moraju da ostanu u svojim kućama, molim vas da to razumete”, rekao je Vučić.

On je dodao da će Vojska Srbije preuzeti sve zatvorene granične prelaze, bolnice i migrantske centre, a da će policija proveravati ljude iz inostranstvu koji su došli u Srbiju, a koje je, kako je naglasio, molio da ne dolaze.

Svako ko se nađe na ulici za vreme policijskog časa može biti pritvoren i naknadno kažnjena od organa vlasti za kršenje ove odluke.

Vučić je rekao da su ove drastične mere donešene zato što nisu uspeli da obezbede punu disciplinu građana koja je neophodna kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

On je dodao da će penzionerima pomoći tako što će volonteri dolaziti do svih domova, a tamo gde to nije moguće otvoriće se posebne markete za njih koji će raditi nedeljom od 4 do 7 ujutru, kada nema velike gužve.

 

Vučić je takođe rekao, da se očekuje ukidanje gradskog i prigradskog saobraćaja i da će se o tome odlučivati za dva do tri dana „To će biti mera za dva do tri dana. Naš je cilj da ljudi budu u kućama. Za radnike u proizvodnji moramo da obezbedimo autobuse“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap