Veće interesovanje za seoski turizam

Turizam, kao grana privrede, pretrpela je velike štete zbog korone virusa. Zbog trenutne epidemiološke situacije zaposleni u Turističkoj organizaciji Prokuplja nisu bili u mogućnosti da realizuju sve svoje planirane aktivnosti. U prethodnom periodu najviše se radilo na promotivnim aktivnostima turističkih potencijala našeg grada.

„Tokom prošle godine uspostavljena je izuzetno dobra saradnja sa vlasnicima ugostiteljskih objekata, uglednim seoskim domaćinstvima, vinarijama, ustanovama kulture, organizacijama i udruženjima koji mogu dati svoj doprinos razvoju turističke ponude“, izjavio je direktor Turističke organizacije Prokuplja Simon Simonović i naglasio da je trenutna epidemiološka situacija doprinela do većeg interesovanja za razvoj seoskog turizma.

Govoreći o ovoj vrsti turizma on je posebno naglasio rad rukovodstva lokalne samouprave na realizaciji mnogih infrastrukturnih objekata, a posebno putne mreže, u gradskim, prigradskim i seoskim sredinama.

Na osnovu Programa rada i plana promotivnih aktivnosti za ovu godinu turistički radnici nastavljaju započete poslove iz prošle godine.

„Kao potpisnici sporazuma sa turističkim organizacijama jugoistoka Srbije, prokupački turistički radnici poseban akcenat stavili su na promociji mapiranih turističkih potencijala  lokalne samouprave koji mogu doprineti razvoju turizma“, rekao je Simonović i podvukao da su oni naišli na veliko razumevanje rukovodstva lokalne samouprave u realizaciji svih svojih planskih zadataka.

Simonović je istakao da je tradicionalni Sajam turizma, koji se prethodnih godina tokom februara organizovao u Beogradu, zbog trenutne epidemiološke situacije pomeren za april.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap